Fordulat? … az most nem volt

A kép igencsak árulkodó: Novak Djokovic ismét finalista az Ausztrál Openen.

ephktzpvuaecbyj.jpg

A hölgyeknél hatalmas meglepetésre a fináléba leginkább várt két játékos, Halep és Barty bukott el az utolsó (előtti) akadályon, így Kenin-Muguruza döntőt rendeznek szombaton.

Az uraknál, ahogy megjósoltuk véget ért Federer szereplése, pedig az első szettben 5:2-re vezetett mégis elbukta azt. A korrektséghez tartozik: sokáig kétséges volt, egyáltalán pályára tud e lépni ágyékproblémái miatt.  Az elveszett első játszma mentálisan is megtörte a svájci legendát, aki innen már nem volt képes fordítani és hiába játszott viszonylag jól, ez Melbourne királya, Novak Djokovic ellen kevés. Máskor is, most is.

7:6 6:4 6:3

Ezzel a szerb jutott karrierje 26. Grand Slam-döntőjébe, sőt ő az első teniszező, aki nyolcadjára tette ezt meg Melbourne-ben. Ugye mondanunk sem kell, hogy eddig mind a hetet megnyerte?

Felesleges most arról beszélni, hogy mi lett volna, ha Roger 100%-os állapotban várja a találkozót, hiszen az eddigi itt lejátszott 4 találkozójuk is 3:1-es szerb vezetést mutatott, ami ugye már 4:1.

Holnap fél 10-től Thiem-Zverev elődöntő a másik ágon, de ennél is fontosabb, hogy fél héttől következik a Babos/Mladenovic páros zsinórban harmadik Aus Open fináléja! Hajrá lányok!

Képek: ATP Tour twitter, goitiatenis twitter

Turf&Sports

Kalandozások, elmélkedések sok-sok képpel elmesélve. Kapcsolat: turfandsports01@gmail.com https://www.instagram.com/turfandsports/