Ég veled, Kobe!

Lehet e bármit is írni ilyen helyzetben? Érdemes e bármit írni ilyen helyzetben? kobe.jpg

Aligha!

De mégsem mehetünk el szó nélkül, egyik kedvenc sportágunk legendás alakjának halála mellett.

A L-E-G-E-N-D-A szó az ő esetében minden vitán felül áll. Már csak azért is, hiszen rövid életében, igaz tartalmas pályafutása során kizárólag egyetlen csapat -  ki ne tudná -  a Lakers mezét viselte. Ezért kegyeleti hely tegnap óta a Staples Center, a csapat otthona. No meg persze a közösségi média, hiszen e sorok írásakor az Australian Open közvetítésben Mats Wilanderék is Kobe-ról beszélnek, és mutatják a teniszezőktől érkező számtalan üzenetet. Nick Kyrgios pedig Bryant mezben melegít éppen a soron következő, Rafa Nadal elleni meccse előtt. 

Emellett hatalmas a fájdalom az AC Milannál, hiszen köztudott, hogy Kobe évekig Olaszországban élt és ez volt a kedvenc csapata. LeBron James zokogott amikor megtudta a hírt, de az NBA jelen és volt játékosai egyaránt szívbemarkoló üzenetekkel búcsúznak társuktól, sőt a Grammy díjátadón is sokan megemlékeztek róla. 

Bryant a kosárlabdázás, és ahogy most látjuk, az egyetemes sport egyik legfénylőbb csillaga volt.

Édesapja szintén NBA játékosként pattogtatott (főként) a „Philly-ben”, de az ő karrierje meg sem közelítette fia sikereit. Az ötszörös bajnok fiú eredménysorát méltatni csacskaság és felesleges is lenne ebben a helyzetben, de azt esetleg nem mindenki tudja, hogy Kobe Oscar-díjjal is büszkélkedhetett, hiszen a producerként is jegyzett Dear Basketball című rajzfilmjével nyert az animált rövidfilmek kategóriájában, 2018-ban.

eprbgnwuyaaa2mu.jpg

Négy leánygyermeke született, de a következő képen látható Gianna sajnos vele tartott a végzetes úton, így a családot felfoghatatlan csapás érte. Ezt a képet egyébként a világsztár focista, Fernando Torres postolta twitterre.

eprhs5lx4aab01e.jpg

Nehezen születnek meg a szavak. Nehéz úgy bármit is írni, ha gombóc van a torokban, így be is fejezzük, de zárásként a Szolnoki Olajbányász kosárlabdázójának, Juhos Leventének a szavait idéznénk ide:

„Felfoghatatlan...
Le se tudom írni hányszor segítettel át a nehéz időszakokon.. Hányszor inspiráltál rossz meccsek után... Hányszor néztem a videóid, beszédeid mérkőzések előtt, hogy erőt merítsek.. Te szeretteted meg velem ezt a sportágat! Te miattad viselem a 8as mezszámot.. Életem meghatározó élménye volt Téged élőben látni.. nem akarom elhinni, hogy többé nem vagy közöttünk...�� Köszönöm Példaképem, örökké szeretni foglak!!
Legends never die...."

R.I.P. Legend!

Sereg András

Turf&Sports

Kalandozások, elmélkedések sok-sok képpel elmesélve. Kapcsolat: turfandsports01@gmail.com https://www.instagram.com/turfandsports/