Újabb üzenet

Legutóbbi cikkünk arról szólt, hogy miféle üzenetet küld a kosárlabda szövetség azoknak a fiatal magyar játékosoknak, akiknek egy - szerintünk - át nem gondolt szabály miatt a pályára kell kerülniük, így is, úgy is. Hogy kapcsolódik ez most ide?

80752367_190546922263514_3802871007449707553_n.jpg

Úgy, hogy tegnap Babos Tímea kapott egyértelmű és világos üzenetet, mégpedig a sportújságíró kollégáktól azzal, hogy örök társával, Kristina Mladenoviccsal őket választották az év csapatának az egyéni versenyzők kategóriájában, a 62. Év Sportolója gálán. Azaz választottuk, hiszen magam is rájuk szavaztam. Naná.

Miféle üzenetet hordoz ez?

Szerintem azt, hogy Timi nem csak a teniszpályán, hanem minden téren jó úton jár. Timi világos támogatást kapott ezzel a címmel. Minden téren. Kicsit csalódott vagyok, hiszen magam az egyéni kategóriában is rá szavaztam. Nem megbántva Hosszú Katinkát, de Timi véleményem szerint többet tett le az asztalra 2019-ben. Mindegy. Távollétében édesapja vette át a díjat.

A teniszrajongók izgatottan várják az elkövetkezendő napokat, hiszen a novemberi átalakított Davis-kupa és a frissen életre hívott ATP Cup után, hétfőn kezdődik az év első Grand Slam tornája.

Mindannyian tudjuk, mi zajlik éppen az ötödik kontinensen. A versenyzőknek nem pusztán az irgalmatlan hőséggel kell majd megküzdeniük, hanem Melbourne szennyezett levegőjével is.

img_20180422_165004.jpg

Timi, a nála 30. hellyel magasabban rangsorolt lengyel Iga Swiatekkel játszik elsőként (egyesben), míg Fucsovics Marcira a képen látható kanadai Shapovalov vár, aki itt járt a 2018-as budapesti ATP tornán, de nem került össze a nyíregyházi fiúval. Képünk a közös dedikáláson készült.

Nagy gratuláció Timinek és csapatának és hajrá magyarok Melbourne-ben is.

Sereg András, nyitókép: m4sport.hu

Turf&Sports

Kalandozások, elmélkedések sok-sok képpel elmesélve. Kapcsolat: turfandsports01@gmail.com https://www.instagram.com/turfandsports/