Ez aztán az ajándék

Ennél szebb karácsonyi ajándékot aligha kaphattak a szolnoki szurkolók.

954_hun_1254.jpg

A karácsonyfa alatt ugyanis egy totálisan megújult, szinte kicserélt, már-már verhetetlen gárdát „találtak”.

Tegnap mi is ott jártunk a zsúfolásig telt Tiszaligeti Sportcsarnokban, hogy közelről is tanúi legyünk a változásoknak és újra megnézzük Gasper Potocnik „meccselését”.

A szomszédvári rangadón, az a Kecskemét volt az ellenfél, amelyről kosaras körökben köztudott, sosem kellemes ellenfél, sőt…

A hamvaiból feltámadó Olajbányász az első pillanattól kezében tartotta a találkozót, és ha jól jegyzeteltünk a Kecskemét egyetlen másodpercig sem vezetett a találkozón. Örömmel konstatálta a helyi publikum Cakarun ficánkolását a palánk alatt, Darwin góljait és látványos gólpasszait, no meg persze az egész liga legjobb, legeredményesebb játékosának, a nyitóképen látható Andre Jonesnak ipari mennyiségben termelt pontjait, amelyek vasárnap 30-nál álltak meg.

Már sokan, sokszor elmondták: ez már NEM az őszi Olajbányász. Olyannyira nem, hogy január 4-én éppen Fehérvárra látogatnak majd és hiába a szolnoki lelkekben kitörölhetetlen nyomot hagyó őszi, sima kék-fehér siker, bizony véleményünk szerint annak a találkozónak a piros-feketék az esélyesei. Főleg úgy, hogy az Olajban még be sem mutatkozott TJ Price, márpedig az ő vajkezét és „pontszóró képességeit” minden magyar kosárlabdabarát jól ismeri.

Munka természetesen van még bőven. A másodedző Szarvas Gábor a Tripla-dupla Podcast legutóbbi, éppen ma publikált kiadásában is elismeri, hogy van még tennivaló. A játékelemekben vannak még kisebb simításra váró feladatok, de ha bárki azt mondta volna nekünk októberben, hogy ez a csapat dobogón fogja zárni az évet, azt valószínűleg kinevettük volna.

Kaptunk már visszajelzést, hogy minden írásunkban bíráljuk a magyar magot, amely annyira azért nem rossz, mint ahogy mi írjuk. De. A kosárlabda a leginkább mérhető sport. Minden egyes mutató bekerül a statisztikákba. Kovács Péter ma is egy Szolnokon mindenki által szeretett "bulldog", de a védőmunkája meg sem közelíti a pár évvel ezelőttit. Nincs is ezzel baj, hiszen a csapatkapitány immár 31 éves. Tóth Norbert azonban a csapat leggyengébb láncszeme. Esélye sincs helyettesíteni Cakarunt. 3,2 pontos átlaga is pokolian kevés, de posztján a 3,9-es lepattanós átlag szinte értékelhetetlen. Csak viszonyításképpen: a kisember, Andre Jones átlaga 4,2 ugyanebben a mutatóban! (Tegnap közel 20 percnyi játék: 3 rádobás - egy kosár - négy lepattanó!) Juhos Leventét hat meccs után nem értékelnénk, míg a képen látható Rudner Gábortól is erős javulás kell, bár tegnap szinte felszedte a parkettet, hogy pokollá tegye Djerasimovic életét. Részben sikerült is.

950_hun_1254.jpg

A közönség abszolút a csapat mellett áll.

Ez nagyon fontos egy olyan a városban, ahol a kosárlabda egyértelműen az első számú sportág és évekig a meccsek síri hangulatban zajlottak.

Az okokat most hagyjuk. Fantasztikus fieszta volt tegnap, amely már-már a 90-es évek poklát idézte. A lefújás után hosszú percekig zúgott a vastaps és a rajongók visszakövetelték kedvenceiket az öltözőből.

Nem kérdés, hogy a bajnokságnak szüksége van egy jó Olajra és nagyon úgy néz ki, hogy a kosárszeretők meg is kapják ezt a jó szolnoki gárdát, amely a két tavalyi döntős, azaz a vasi riválisok mögött joggal bitorolja a dobogó alsó pozícióját. Ahhoz azonban, hogy komoly reményekkel vehesse fel velük a párharcot, ahhoz a magyar játékosoktól óriási javulás szükségeltetik.

Boldog új esztendőt minden olvasónknak. Holnap jövünk az Ügetőszilveszter beharangozójával.

Képek: HunBasket

Turf&Sports

Kalandozások, elmélkedések sok-sok képpel elmesélve. Kapcsolat: turfandsports01@gmail.com https://www.instagram.com/turfandsports/