Micsoda hét

Mozgalmas napokon van túl a sportág, hiszen három kosárlabda csapatunk is európai kupamérkőzést játszott.

pvsk.jpg

A Falco történelmi sikert jegyzett, hiszen kissé hullámzó teljesítménnyel is megszerezte a klub első győzelmét a Bajnokok Ligájában. Perl Zozo megállíthatatlan volt (23/9 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) a nagy múltú PAOK ellenében, de Benke Szili 15 pontja is kellőképpen tolta a szekeret. Gratulálunk! Kiváló hír a vasi fővárosban, hogy a Riga csapatától távozó, és a szombathelyiek bajnoki címben oroszlánrészt vállaló, Ronald Curry visszatér a csapathoz.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – PAOK (görög) 76-66 (16-20, 16-16, 23-20, 21-10)

A Fiba Europe Cup-ban megkezdte szereplését a Körmend és a PVSK. Mindketten 87 pontot szereztek, de míg egyik oldalon ez elég lett a sikerhez, a másik oldalon sajnos egypontos vereséget eredményezett.

Ez könnyen lehetett volna 2 győzelem is, mert 22 másodperccel a vége előtt még vezetett, a klub első nemzetközi kupameccsét játszó Pécs Pozsonyban. Akkor Funderburk egy sima duplát jegyzett, de az utolsó támadás Csirke Ferenc csapatáé volt. Ez nem járt sikerrel, de abszolút dicséret illeti a mecsekaljaiakat, akiknél, Aiken 20/6, Budimir 16/3 és Diggs 16/9 hármasa volt a fő pontgyáros, de sajnos Diggs, nem sokkal a vége előtt a térdét fájlalva bicegett le a pályáról. Reméljük nem komoly a sérülése. Ők a nyitóképen.

BK Inter Bratislava (szlovák) - PVSK-VEOLIA 88-87 (25-15, 20-24, 21-25, 22-23)

A Körmend viszont pont a végjátékban volt nagyon erős Dániában. Komoly hátrányt nem szedett össze az első három etap során, így az utolsó játékrészben szórt harmincasuk volt győzelmük kulcsa. Varnado 23/6, Edwards 17/6, Kastrati 12/3 ficánkolt leginkább. A korábbi „fehérvári kisember”, Edwards a vasi városban is nagyon komoly pillére a csapatnak.

Bakken Bears (dán) - Egis Körmend 81-87 (25-17, 19-23, 19-17, 18-30)

Idehaza egyre inkább magára talál az Olajbányász. A bajnokságot tragikusan kezdő piros-feketék, talán a kötelező győzelem kategóriába sorolt sikert jegyeztek a DEAC ellen, de csütörtökön, Zalaegerszegen elért győzelmük már abszolút a bravúrkategória. Ehhez ráadásul kétség sem férhetett. A kékek az első negyedben vezettek utoljára, onnan végig csak loholtak ellenfelük után. A 15 triplát jegyző Olajbányásznál ismételten Jones volt a legeredményesebb 24 pontjával, de a Tucker is kiválóan tevékenykedett mellette. Külön kiemeltük a Szolnok két vesztes rangadója után, hogy mennyire gyengén, szinte láthatatlanul teljesített a magyar mag. Most a fiatal Rudner Gábor 18/12-es mérleggel zárt, ami melengette a szíveket a Tisza partján. Az egerszegi publikum némely tagja szalonképtelen, a többi szalonképes formában fejezte ki nemtetszését a mutatott játék kapcsán, de az edző sem dicsérte meg játékosait:

Bencze Tamás: „Ilyenkor szokták azt mondani az edzők, hogy nehéz mit mondani, de nekem most nem az… A csapat nem azt csinálta, amit megbeszéltünk. Vajmi keveset láttam vissza a csapattól abból, amire készültünk. A csapat ezt nem csinálta meg és nem bizonyította be, hogy ha a megbeszélteket követjük, akkor ez, hogy működik. Ha valaki nem azt csinálja, amit elterveztünk, akkor a csapat játéka is más lesz, és ez történt most is. Nem arról volt szó, hogy nincs a hármasok ellen taktika, hanem hogy nem úgy védekeztünk, mint ahogy kellett volna, s akkor nem ez történik.”

Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki Olajbányász 80-91 (19-20, 21-28, 15-20, 25-23) 

Hanga Ádámék nem remegtek meg a belgrádi katlanban, hiszen a Mirotic-Kuric duó vezetésével 65:73-ra győzött az FC Barcelona, amely továbbra is veretlen az Euroligában.

A játéknap eredményei:

Crvena Zvezda mts (szerb) – FC Barcelona (spanyol) 65-73

Zenit Szentpétervár (orosz) – Panathinaikosz OPAP (görög) 79-89

Anadolu Efes (török) – Real Madrid (spanyol) 76-60

Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli) – Valencia Basket (spanyol) 76-63

FC Bayern München (német) – Himki Moszkva (orosz) 74-87

Kép: Fiba.basketball

Turf&Sports

Kalandozások, elmélkedések sok-sok képpel elmesélve. Kapcsolat: turfandsports01@gmail.com https://www.instagram.com/turfandsports/