Falco: lesz jobb!

Nézzük mi történt a kosárlabda világában.

image_1.jpg


Aktuális írásunkat nem kezdhetjük mással, mind a Falco Bajnokok Ligája debütálásával. A sárga-feketék a franciaországi Dijon-ban kezdték meg a történelmi sorozatukat, ahogy Gasper Okor fogalmazott: beléptek a Bajnokok Ligája kapuján.

Nem igazán emlékezetesen, mert csak két igazán jó teljesítmény akadt a magyar bajnoknál, nevezetesen Reddic és a képen látható Filipovity személyében, így egyenes út vezetett a vereséghez. Bízunk a jobb folytatásban. Hajrá Falco! A remek Tripla-dupla podcast aktuális adása hosszabban elemzi a mérkőzést. Itt hallgatható.

JDA Dijon – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 87-68 (22-17, 20-17, 21-14, 24-20)

A PVSK és a Körmend jövő szerdán, nemzeti ünnepünkön kezdi meg európai szereplését, méghozzá az Inter Bratislava és a Bakken Bears vendégeként.

Illetve a Körmend nem egészen. Az Alpok Adria Kupában való szereplés erősen megosztja a kosárlabda társadalmat. A klubvezetés úgy döntött, hogy az idei esztendőben a fiataloknak ad lehetőséget ebben a sorozatban. Nos, az elő mérkőzésen 20 pontos vereséget szenvedtek Szlovéniában, míg szerdán nem kevesebb, mint 60 ponttal (!) kaptak ki Csehországban az Opava-tól, úgy hogy a cseheknél sem játszottak légiósok!

Az lehet, hogy ezek a találkozók jól szolgálják a juniorok fejlődését, de arra gondolt valaki, hogy egy ennyire fiatal játékos hogyan képes mentálisan feldolgozni egy 60 pontos vereséget, vagy egy vereségsorozat? A másik pedig, hogy a klub a címvédő ebben a kupában, ami enyhén szólva is furcsán fog mutatni a krónikák megsárgult lapjain, hogy a 2019-es győztes a következő évben pofozógép lett ugyanott. Ennek ellenére természetesen kutya kötelességünk elfogadni azt a számunkra furcsának tűnő döntést, és drukkolni a fiataloknak. Hajrá Körmend!

A kecskeméti Bozo Djuraszovics részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, így Forray Gábor hetekig biztosan nem számíthat rá.

A futball kapcsán sokat lehet arról hallani, hogy mennyire nem rentábilisak a TOP klubok, azaz sokkal többet költenek, mint amennyi a bevételük. A kosárlabdában is sajnos erre tartunk, mert a Real és az FC Barcelona is komoly deficittel zárta az üzleti évét. A büdzsék alapján Hanga Ádám csapata került a csúcsra 41,5 millió eurós keretével, az eddig vezető CSZKA ugyanis 40,7 millió euróból gazdálkodik.

A spanyol kosárlabda viszont lehet, hogy azért tart ott, ahol most, mert előre gondolkodik. Világbajnoki címe ide vagy oda, kimutatták, hogy az ACB-ben mindösszesen 27% a spanyol játékosok aránya, ami komoly aggodalomra adhat okot, és máris megkezdték a probléma orvosolását.

Csütörtökön az Index hozott le egy nagy cikket, hogy az NBA-nek mennyire fontosak a kínai bevételek. Érdemes elolvasni itt.

Kedden jelentkezünk a következő kiadással, amikor is egy neves vendégszerző sorait olvashatják itt, a Turf&Sports-on.

Kép: Championsleague.basketball

Turf&Sports

Kalandozások, elmélkedések sok-sok képpel elmesélve. Kapcsolat: turfandsports01@gmail.com https://www.instagram.com/turfandsports/