Diggst díszpolgárrá!

Szolnok-Zete: volt jobb.

diggs.jpg

A szolnoki blamáról külön cikkben számoltunk be. Nem sok ilyen mérkőzést láthattunk az elmúlt évtizedekben, hogy a tiszapartiaknál mind a támadás mind a védekezés teljes csődöt mondott, pedig Aleksic mester minden nyilatkozata hetek óta arról szól, hogy a védekezést stabilizálják. Hát ez nem sikerül egyelőre.

Ez azonban semmiben nem csökkenti a körmendiek érdemeit, akik igazi csapatként verték az ezer sebből vérző riválist. Minden edző álma, hogy az összes pályára lépő játékosa eredményes legyen és ez itt meg is valósult. Justin Edwards képességeit jól ismerjük, ő volt a legeredményesebb Taylor és Varnado mellett, de a teljes csapatot öröm volt nézni, főleg a magyar fiatalok ficánkolását. A vendégeknél Jones 22/6 Tucker 16/6 Krisztics 8/6 dícsérhető valamelyest. (89:60)

A bajnokság üde színfoltja, a Körmend és a Falco mellett még makulátlan mérleggel álló DEAC, akik a 19 pontos Borisov vezérletével a Sopront verték, így Kovács Adrián úgy kezdi, kezdte vezetőedzői karrierjét, amelyről minden edző álmodhat. A Sopron viszont, amely győzelemmel startolt, most beszedett gyorsan két zakót, ami máris szaporítja a ráncokat az eltiltott Sabáli Balázs homlokán.(87:71)

Az imént említett bajnok most a Kaposvárt verte, a vártnál talán szűkebb marginnal, bár lehet, hogy a srácok fejében már a szerdai BL meccs járt. Kiváló volt a két magyar Perl és Filipovity (egyaránt 14-14 pont), míg a másik oldalon Davis jegyzett 19-et, de 8 eladott labdája jelentősen rontotta a statisztikáját. A 100%-os Falco ellenében a somogyiak még nyeretlenek ebben a kiírásban. (81:74)

Szintén nyeretlen még a Jászberény és a Szeged. Előbbi az öt amerikai légióssal felálló Pakssal szemben - Reed -et nélkülözve - szenvedett vereséget (77:62), míg a Szedeák szépszámú közönsége előtt és Asbury 23 pontja ellenére, igaz tizenkét büntetőt hibázva kikapott az első győzelmét jegyző Kecskemét ellenében, hol a délszláv játékosok (Djeraszimovics 25/15, Karahodzsics 19/3, Djuraszovics 14/9) megszórták magukat, no meg persze a hazai gyűrűt.(77:86)

Azzal, hogy mindössze 55 pontra volt képes a ZTE a bajnok ellenében az előző fordulóban már láttuk, hogy valami nincs rendben Egerszegen, de hogy otthon kapjanak ki az újonctól ezt nem gondoltuk volna. (84:91) Ubilla és Djuric hiányzása némi választ adhat a gyengébb szezonkezdetre, de vajon mik lehetnek azok az objektív okok, amelyekről Bencze Tamás nyilatkozott a szövetség honlapjának?

„A játékosaim mindent megtettek, többször is visszajöttünk 6-8 pontos hátrányból, de ami Kaposváron sikerült, az most nem. Nem játszottunk jól, aminek sok objektív oka van. Az OSE győzelme nem érdemtelen.” – mondta az edző.

Ugyanazt írhatjuk, mint a Szolnok blamája kapcsán: ez semmit nem von le az újonc érdemeiből, hiszen az Oroszlányban nem csak kiválóan oszlottak meg a terhek (négy játékos is 10 pont felett), hanem a szimpatikus szurkolótábor a zalai megyeszékhelyre is nagy számban kísérte el kedvenceit, ami biztos komoly segítséget adhat Mohácsiéknak. Bizton kijelenthető, hogy a DEAC mellett az OSE a bajnokság üde színfoltja, még ha nem is ugyanabban az aspektusban. Az OOroszlány közel 30 esztendő után nyert újra mecscet az elitbajnokságban. Gratulálunk nekik!

Külön cikkben szerettük volna méltatni, hogy mekkora játékintelligenciával bír és mekkora erősítése csapatának Marko Ljubičić, amikor is arról értesültünk, hogy az Alba sorozata nem sokáig tartott, mert a harmadik fordulóban máris fejet hajtott a PVSK előtt. A horvát bajnok játékos 19 pontja mellett most is 8 csodálatos gólpasszt osztott ki, lekapott 5 lepattanót, ami 30-as VAL indexet jelentett számára, de mindez kevés volt, mert hazai oldalon volt egy ennél is extrább teljesítmény, ami eldöntötte a találkozót. A 29 éves amerikai, a nyitóképen látható Quincy Johann Diggs talán tiszteletbeli pécsi díszpolgári címre számíthat, mert 37 pontja, 7 lepattanója, 4 gólpassza, 11 kiracolt faultja 49-es VAL mutatóval jelent meg a neve mellett, így elmondható egyszerűen nem volt ellenszere a szombati estén, ráadásul Budimir is Aiken is jeleskedett a pontgyártásban, így Jesus Ramirez alakulata elszenvedte idei első vereségét, Csirke Ferenc csapata viszont második meccsét is győzelemmel abszolválta. Meglepő volt számunkra a 43:20-as büntetőarány. (91:86)

Vojvoda Dávid és csapata, a Grissin Bon Reggio Emilia  85-71-es győzelmet aratott hazai pályán a Vanoli Cremona ellenében. Dávid most nem játszott kiemelkedően, de együttesének mérlege immár 2 győzelem és 2 vereség.             

A válogatott másik magasembere, Rosco Allen megállíthatatlan volt. 35/9 pontja, 7 lepattanója és 8 gólpassza 42-est VAL-t ért a japán másodosztály aktuális fordulójában.        

Kép: hunbasket.hu

Turf&Sports

Kalandozások, elmélkedések sok-sok képpel elmesélve. Kapcsolat: turfandsports01@gmail.com https://www.instagram.com/turfandsports/