Feldobták

Két, pénteki mérkőzéssel indult útjára a 89. magyar férfi kosárlabda-bajnokság.

1_hun_1164.jpg

Elsősorban Smith pontjainak köszönhetően kezdtek jól a pécsiek, akik már az első negyedet komoly előnnyel zárták. (28:12) Ennek nem sokáig örülhettek, mert a folytatásra feltámadt a Szeged. Asbury vezetésével szűken, de megnyerték a (27:30) második tíz percet. Az amerikai center tarthatatlan volt a palánk alatt, de mivel mellette csak Milisavljevic és Balmazovic jeleskedett a pontgyűjtésben a tiszapartiaknak nem, hogy a felzárkózás nem sikerült, hanem a hátrányuk is egyre nőtt, így kicsit sem meglepő, hogy 30 pontos vereséget szenvedtek. Jól kezdett tehát a tavalyi bronzérmes, akiknél Csirke Ferenc ráadásul kiválóan osztotta el a játékperceket. A legtöbb Pongó Máténak és Diggs-nek jutott, majd 30.

Pécsi VSK-VEOLIA - Naturtex-SZTE-Szedeák 103-73 (28-12, 27-30, 23-16, 25-15)

Remek hangulatban kezdődött a nyitóforduló rangadója. Mindkét gárda szinte teljesen kicserélődött a nyár folyamán, így az esélyek megtippelhetetlenek voltak a feldobás előtt. Szolnoki oldalon Smith, míg a vendégeknél Ljubicic ragadta magához a kormánykereket, utóbbi elsősorban kiváló passzaival hívta fel magára a figyelmet. Pontgazdag első tíz perc után az Alba vezetett (23:26) és a folytatásban is ők domináltak.

Az Olajbányász a második negyed első 7 percében, mindösszesen öt pontra volt képes, így nem meglepő, hogy majd hússzal elléptek Cupkovic-ék.

 

Rangadó ide vagy oda, a félidőre gyakorlatilag eldőlt a meccs. A fehérváriak minden mutatóban, leginkább szebbnél szebb gólpasszaikban felülmúlták az Olajt, akiknek a félidei 33 pontjukra nem lehet semmiféle mentségük.   

A folytatásban fogát összeszorítva kezdett zárkózni Aleksic csapata, de ez nem igazán sikerült, mert a koronázóváros fiai továbbra is kiváló hatékonysággal szórták a triplákat. Nem csak a hármas mutatóban és a padról ékező pontokban volt nagy a különbség, hanem a magyar játékosok teljesítménye között is. Az Olaj hazai különítménye ugyanis totális csődöt mondott. Kovács-Rudner-Tóth Norbert hármasa összesen egyetlen pontot jegyzett, míg az ellenfélnél a Csorvási-Markovic-Molnár részéről ugyanez 28 volt. Óriási diffi. Ez is.

Szolnoki Olajbányász KK - Alba Fehérvár 80-100 (23-26, 10-23, 24-26, 23-25)

Egy mérkőzés után csacskaság lenne ítélkezni, de nagyon kíváncsian várjuk, mire lesz képes ez az Olaj az idei kiírásban. Jesús Ramírez csapata sokkal előrébb jár az építkezésben, így teljesen megérdemelt volt pénteki győzelme.

A bajnokság ma négy találkozóval folytatódik.

Kép: Hunbasket

Turf&Sports

Kalandozások, elmélkedések sok-sok képpel elmesélve. Kapcsolat: turfandsports01@gmail.com https://www.instagram.com/turfandsports/