A csapat mellett a név is új

Utolsó bejegyzésünk éppen a szolnokiakról szólt, akik most sajtótájékoztatót tartottak.

51843811_2261062960599964_8911822762834657280_o.jpg

Szolnoki Olajbányászként (azaz újra a régi néven) szerepel a jövőben a nyolcszoros bajnok, immár önkormányzati tulajdonban lévő szolnoki férfi kosárlabdacsapat – jelentette be Szalay Ferenc polgármester.

A sajtótájékoztatóján a városvezető hozzátette: adományként kapta a szolnoki sportegyesületeket Nyerges Zsolt tulajdonostól.

„A klub és egyáltalán a szolnoki sportélet működtetéséhez az anyagi forrásaink állami segítséggel rendelkezésükre állnak, így minden feltétel adott ahhoz, hogy a marketing szempontból is oly fontos egyesületek továbbra is komoly értékei maradjanak városunknak” – jelentette ki Szalay Ferenc, aki az elvárásokról, célkitűzésekről szólva elmondta, legalább olyan eredményes szereplést szeretnének, mint korábban.

„A kosárlabda esetében mindenképpen vissza akarunk térni a nemzetközi porondra, ahogyan a vízilabdázóktól is jó szereplést várunk. A labdarúgók visszatértek a másodosztályba, ezt is meg akarjuk őrizni. Egy dolgot elvárunk a csapatoktól: szolnoki tehetségeket kell beépíteniük az aktív rotációba. Ennek megfelelően fiatal játékosaink a B csoportos csapatunkban is fejlődhetnek" – fogalmazott.

A kupában címvédésre, a bajnokságban pedig érmes hely megszerzésére készül Dragan Aleksic, a kosarasok vezetőedzője is.

 „A tavalyi csapatunkból olyan játékosok távoztak, mint a sérült Strahinja Milosevic, Vojvoda Dávid, tehát új kulcsembereket kellett találnunk. Új csapatkapitányunk van Kovács Péter személyében, aki emberileg és a hozzáállásával is példamutató játékos, ő maradt a korábbi évek meghatározó játékosai közül, azt gondolom, ő a legjobb erre a feladatra.”

Kovács Péter, hasonlóan edzőjéhez, jó szereplést vár el a csapattól.

„A szezon rájátszásában szerzett sérülésem a múlté, teljes intenzitással tudok edzeni a fiúkkal – mondta az újdonsült csapatkapitány. – Remek társaság, szerethető csapat van kialakulóban ismét Szolnokon. Szeretnénk a lehető legjobban szerepelni, a kupában megvédeni a címünket, s ismét bajnoki címre esélyesként játszani a bajnokságban.”

Forrás és kép: MTI

Hamarosan körbenézünk kicsit a többi csapat házatáján is.

Turf&Sports

Kalandozások, elmélkedések sok-sok képpel elmesélve. Kapcsolat: turfandsports01@gmail.com https://www.instagram.com/turfandsports/